Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/tonieklund/domains/tonieklund.fi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Toni Eklund - Toni

Toni

Olen 37-vuotias uusioperheen isä ja syntyperäinen turkulainen. Perheeseeni kuuluu puolisoni Hannan lisäksi 6-vuotias Lauri, 18-vuotias Elmeri ja 24-vuotias Linda sekä perheemme koira Kukka. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme saaneet nauttia myös kahden ihanan pienen lapsenlapsen seurasta. Asun nykyään Hirvensalossa, mutta lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Nummessa. Välillä tosin piipahdin muutaman vuoden asumassa Läntisessä keskustassa Portsan rajalla. Vapaa-aikaa vietän mieluiten perheeni ja ystävieni kanssa. Harrastuksiini kuuluvat mm. tanssi, uinti, sulkapallo ja golf.

Työteko ja yrittäminen ovat olleet minulle tärkeitä jo pienestä lähtien. Perheessäni ja lähisuvussani on ollut aina kova työmoraali ja yrittämisen halu. Lähisuvusta löytyy niin perusduunareita kuin pienyrittäjiäkin. Äitini on eläkkeellä oleva vakuutusvirkailija ja isäni oli puuseppä. Isoäitini perheellä oli puolestaan pieni sekatavarakauppa. Itse aloitin työurani erilaisten hanttihommien jälkeen kärrypoikana Prismassa. Seuraavaksi pääsin huoltamotyöntekijäksi ja samaan aikaan tein vuoroja myös blokkarina ja tarjoilijana.

Sosialidemokraattiseen puolueeseen liityin 2000-luvun alussa. Puolueen arvot olivat minulle keskeinen tekijä liittymistä miettiessäni. Työ, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja solidaarisuus ovat niitä perusarvoja, joihin on jokaisen helppo yhtyä. Varsinaisen poliittisen toiminnan aloitin ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä 2006. Pian sen jälkeen aloin toimimaan aktiivisesti myös kunnallispolitiikassa. 2008 pääsin kunnallisjärjestön hallitukseen ja sen jälkeen 2010 tulin valituksi Turun SDP:n puheenjohtajaksi. Puheenjohtajan tehtävässä lopetin vuonna 2018.

Tärkeimmät luottamustoimeni ovat nykyään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajuus ja Turun kaupunginvaltuutetun tehtävä. Aikaisemmin olen toiminut mm. Turun kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana sekä Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston puheenjohtajana, hallintojaoston puheenjohtajan ja konsernijaoston varapuheenjohtajana. Kaupunginvaltuutetuksi pääsin vuonna 2012. Lisäksi olen viimeisen kymmenen vuoden ajan ollut TVT asuntojen hallituksen puheenjohtaja, jonka toimintaa kaupungin vuokra-asuntokannan parantamiseksi ja ylläpitämiseksi arvostan suuresti. Päivätyökseni vastaan Turun yliopiston ylioppilaskunnan yritystoiminnasta Universtas Oy:n toimitusjohtajana.

Aloitin yliopistossa aluksi opiskelemaan matematiikka ja pohdin ryhtymistä opettajaksi. Lisäksi harrastin SM-tasolla kilpatanssia, minkä johdosta suoritin myös tanssinopettajan kursseja. Tämä sai minut innostumaan opettamisesta ja olenkin opettanut usean vuoden ajan kilpatanssia ja lavatansseja niin aikuisille kuin lapsille. Samaan aikaan tein opettajan sijaisuuksia eri kouluissa ympäri Turkua ja lähialueilla pääasiassa ala- ja yläasteilla. Se oli erittäin antoisaa ja mielenkiintoista työtä.

Innostus oikeustieteeseen vei minut kuitenkin mukanaan ja pääsinkin opiskelemaan Turun yliopistoon oikeustiedettä 2004. Jatkoin opettajan töitä vielä useamman vuoden ajan opiskeluiden ohella, mutta pääsin kesätyöhön Pohjolaan korvauskäsittelijäksi. Muutaman vuoden jälkeen siirryin Pohjolasta Turun Seudun Osuuspankkiin, missä sain työskennellä monipuolisesti niin kassalla kuin sijoitus- ja yritysrahoituspuolellakin.

2008 siirryin nykyiseen päätoimiseen työhöni Turun yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Universtas Oy:n toimitusjohtajaksi. Universtas-konserni harjoittaa lounasravintola-, catering-, kiinteistösijoitus-, kiinteistömanagerointi- ja sijoitustoimintaa.

Kunnallisissa luottamustoimissa olen toiminut aikaisemmin mainittujen tehtävien lisäksi mm. joukkoliikennelautakunnan jäsenenä, sosiaalilautakunnan jäsenenä ja kaupunginhallituksen edustajana opetuslautakunnassa, kaupunkisuunnittelu ja ympäristölautakunnassa sekä kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa. Nykyiset tehtävät on luettavissa kohdasta CV.

toni

Toni Eklund