Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/tonieklund/domains/tonieklund.fi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Toni Eklund - Kuntavaalit

Kuntavaalit

Kaikki pidetään mukana. Politiikan tehtävä on huolehtia siitä, että kaikki saavat omien kykyjensä mukaan toteuttaa itseään, tehdä työtä ja osallistua. Ihmiset valitsevat itse, miten he haluavat rakentaa hyvän elämän, mutta politiikalla tulee mahdollistaa ihmisten mahdollisuus valita. Tämä tarkoittaa perusasioiden turvaamista, esimerkiksi laadukasta ja saavutettavaa terveydenhuoltoa, turvallista ja osaavaa varhaiskasvatusta ja opetusta, monipuolisia ja korkeatasoisia kulttuuripalveluita sekä laadukkaita vanhustenhoidon palveluita niin kotona kuin palvelutaloissa. Perusasioiden turvaaminen tarkoittaa myös sitä, että julkisen vallan toimin ei aiheuteta lisää epävarmuutta. Esimerkkinä tästä on sote-uudistus, joka aiheuttaa alalla työskenteleville ammattilaisille huolta oman työpaikkansa puolesta ja kuntalaisille huolta palveluiden säilymisestä. Minä työskentelen sen puolesta, että sote-uudistuksen vuoksi kukaan ei joudu työttömäksi ja palvelut voidaan turvata ja niitä edelleen kehittää.

Turussa on hyvä asua. Turun vetovoima asumisen, työskentelyn ja opiskelun paikkana on voimakkaassa kasvussa. Politiikalla tulee turvata riittävä asuntojen saanti ihmisille, jotka haluavat muuttaa upeaan Turkuun. Kasvavassa kaupungissa tulee olla monipuolista asuntotarjontaa ja monimuotoisia asuinalueita. Kaikki asumismuodot ovat yhtä hyviä sen mukaisesti, miten asukkaat haluavat niitä valita. Työskentelen sen puolesta, että Turussa on riittävästi kohtuuhintaista vuokra-asuntotarjontaa, asuntoja opiskelijoille, laadukkaita omakotitontteja sekä vaihtoehtoja näiden väliltä. Hyvään asumiseen kuuluvat asuinalueilla olevat monipuoliset lapsiperheiden palvelut; kattava varhaiskasvatus pienimmille sekä turvallinen ja terveellinen alakoulu koulutietään aloittaville.

Turku menestyy. Asukkaidensa ja kaupunkikulttuurin lisäksi menestyvä kaupunki tarvitsee hyvinvoivia yrityksiä ja vireää elinkeinoelämää. Yksi politiikan tärkeimmistä tehtävistä on kehittää elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä niin hyviksi, että seudulla jo toimivilla yrityksillä on paremmat mahdollisuudet menestyä ja seutu on vetovoimainen uusien yrityksien houkuttelija. Tulevalla vaalikaudella keskeinen kysymys on osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen mm. voimakkaasti kasvavalle valmistavan teollisuuden, teknologiateollisuuden ja lääketeollisuuden tarpeisiin. Kaupungin saavutettavuutta tulee parantaa edistämällä voimakkaasti Tunnin junaa sekä kehittämällä edelleen lentokentän toimintaa. On tärkeää, että Turun kaupungilla on omistuksessaan eri aloilla toimivia yhtiöitä. Kaupungin tulee kehittää yritysten toimintaa ja kilpailukykyä avoimilla markkinoilla. Yhtiöitä tulee johtaa vastuullisten, eettisten ja pitkän tähtäyksen liiketaloudellisten periaatteiden mukaisesti. Toimiva joukkoliikenne ja ympäristöstä huolehtiminen ovat myös keskeisiä kaupungin vetovoiman tekijöitä. Turusta tulee tehdä Suomen ympäristöpääkaupunki huomioimalla ympäristö kaikessa päätöksenteossa.

Turun SDP:n kuntavaaliohjelma 2021 »

vappu toni2

Toni Eklund